Till senaste kommentaren

Vem är betalningsansvarig vid en försäljning?

Hej
Vi flyttar från vår bostadsrätt och de nya tillträder 4/5, hur blir det med avgiften.

Kommentarer

 • Hej Lotta!

  Den person som står registrerad som ägare den första i månaden är betalningsansvarig för hela den månaden.

  I ert fall kommer ni alltså betala för hela maj och köparen får en avi som avser juni.
  Jacob Kundkommunikatör
 • Hej!

  Vi är i samma situation. Vi flyttar in i vår nya bostadsrätt 15/6. Mäklaren och de nuvarande ägarna av lgh, säger att vi ska betala hyran från och med då och resten av juni. Har han fel? Bör jag ringa och rätta han?
  CJ
 • Hej CJ!

  Den informationen som du har fått stämmer, ni löser mellanskillnaden sinsemellan. Dock så kommer vi inte dela på avgiften åt er utan mäklaren hjälper er att dela på avgiften.
  Sanna Kundkommunikatör
 • Hej.
  Ska flytta in på en Bostadsrätt den 1/7 och har fått avi utav er redan för tre månader men gamla ägaren(dödsbo) har autogiro och han menar att han kan inte säga upp det och att ni drar den för juli också så jag undrar om det stämmer.Samtidigt  vill han att jag ska betala summan till honom när  vi skriver köpeavtal 29/6 så på det viset blir det dubbelt för mig och om ni sen betalar summan tillbaks till honom så får han dubbelt upp.
  Airi Ollila
 • Hej Airi!

  Ifall du flyttar in 1/7 och du är godkänd som medlem nu, då stämmer det att du ska få en egen avi i ditt namn som du ska betala. Säljarens avi bör vi ha krediterat och har vi gjort det, drar vi inte autogiro för juli månad på säljarens konto.

  För att du ska veta att vi har krediterat säljarens avi behöver du kontakta oss via formuläret här eller ringa oss på 0771-860 860 dygnet runt.
  Sanna Kundkommunikatör
 • Hej

  Jag flyttar från min bostadsrätt och de nya tillträder 10/26, hur blir det med avgiften? Den nya ägaren har redan blivit godkänd!

  Mvh Jonathan
  jonathan bergström
 • Hej Jonathan!

  Om tillträdet för nya ägaren sker 26/10 så är du betalningsansvarig för hela oktober (period 1/10-31/10).

  Nya ägaren blir därmed betalningsansvarig för avgiften för november och framåt. Avier ska ha skickats till dem och du kan bortse från dina, lämna inte över några avier i ditt namn till köparen.

  Om du vill att vi ser över avierna så är du välkommen att kontakta oss på telefon 0771-860 860, vi har öppet dygnet runt.
  Johanna Kundkommunikatör
 • Hej
  Vi flyttar nu den 1/11 men har redan fått hyresavin för december hur gör vi med den?
  Mvh
  Anita
  Anita & Eero Lintala
 • Hej Anita!

  För att vi ska kunna se hur ärendet med överlåtelsen ser ut och om din avi för december är krediterad eller ej får jag be dig ringa till oss på 0771-860 860 dygnet runt eller så kan du fylla i formuläret här med dina personuppgifter och kontaktuppgifter.
  Sanna Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.