Till senaste kommentaren

Vad behöver jag tänka på vid överlåtelse via arv?

Jag och min syster har ärvt en lägenhet.
Kopia bouppteckning skickas och överlåtelseavtal skrivs.
Köpeskilling skriver 0 kr?
Tillträdesdatum,är det lika med skatteverkets stämpel?
Underhållsfonddelen behövs den fyllas i?
Min styvfar kommer att bo kvar i lägenheten som han gjort i många år.
Anders Nyberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anders!

  Om du och din syster ska ärva lägenheten och sedan bo i lägenheten, då ska ni skicka in bouppteckningen samt medlemsansökan på båda er. Styrelsen behöver godkänna er som medlemmar i föreningen.

  Ska ni ärva lägenheten men inte bo i lägenheten? Skicka då in enbart bouppteckningen samt ett överlåtelseavtal ifall ni ska sälja lägenheten (dvs.: pengar inblandat)  är det inga pengar inblandat i överlåtelsen ska ni istället fylla i ett gåvobrev.

  Gåvobrevet finns att skriva ut eller beställa här.

  Tillträdesdatum kan man inte sätta bakåt i tiden utan blir som tidigast när ni fyller i överlåtelseavtalet eller gåvobrevet.

  Underhållsfond ska fyllas i på överlåtelseavtalet. Men använd bara överlåtelseavtalet ifall ni ska sälja lägenheten till din styvfar eller någon annan.

  Ska ni skänka lägenheten som en gåva till er styvfar, glöm inte att bifoga medlemsansökan med gåvobrevet och bouppteckningen. Medlemsansökan kan du skriva ut här.

  Vill bara upplysa er om att det kommer att tillkomma en överlåtelseavgift på 1 138:- i samband med överlåtelsen. Den kommer att skickas ut till antingen säljaren/köparen beroende på vad som står i föreningens stadgar.

  Sanna Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.