Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

När ska det vara tyst i en fastighet?

En bostadsrättshavare ska "iaktta sundhet, ordning och skick" vid användandet av lägenheten. Av det följer att han eller hon ska följa de ordningsregler som gäller i föreningen.

Bostadsrättsföreningar brukar ha regler som säger att man inte får störa efter en viss tidpunkt, vanligtvis 22-tiden.

Bestämmelsen tar i första hand sikte på hög musik, men omfattar även andra typer av störningar som exempelvis ljud från tvättmaskiner. Det vanliga är att föreningen på föreningsstämman fastställer de ordningsföreskrifter som gäller i föreningen.

Riksbyggen Kundtjänst Kundkommunikatör Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej , jag undrar vart och vilket nummer man kan ringa ifall grannar fortsätter störa efter 22.00 med hög musik och skrik?
  Olga
 • Hej Olga!

  Det du kan göra är att prata med din fastighetsägare eller din förvaltare om du bor i en hyresrätt för att få reda på vilka regler ni har i eran fastighet samt om ni har någon störningsjour som kan åka ut.

  Bor du istället i en bostadsrätt kan du vända dig till någon i styrelsen som kan informera dig om vilka regler de har samt om dem har någon störningsjour.

  Saknar du kontaktuppgifter till din förvaltare/styrelse så hjälper vi självklart till. Skicka oss ett mejl med information om vart du bor samt personuppgifter till info@riksbyggen.se eller ringa oss på 0771-860 860 dygnet runt.
  Sanna Kundkommunikatör
 • Vad gäller för hyresrätter
  Nisse
 • Hej Nisse!

  Om du läser ovanstående inlägg så kan man läsa om vad som gäller för hyresrätter och när det ska vara tyst i fastigheten.
  Johanna Kundkommunikatör
 • Hej

  men om man kontaktat styrelsen ( bor i brf ) ringt störningsjour och polis ett antal ggr men personen ändå håller på natt efter natt med gap/skrik/bankar på grannars dörr och inget händer mer än att grannarna runt om nu på allvar vill sälja och flytta för att dom inte orkar, vad är då nästa steg?
  Magnus Eliasson
 • Hej Magnus!

  Vad tråkigt att höra att det har gått så pass långt att vissa funderar att sälja sina lägenheter.

  Det vi kan göra på Riksbyggen är att skicka ut störningsjour om er förening har det avtalet hos oss. Men när det gäller avhysningsärende är det er förening som får driva den frågan. Så jag rekommenderar att ni har en dialog med styrelsen och ber att dem utreder frågan.
  Sanna Kundkommunikatör
 • Hej!
  Jag har en ny granne som har en hund och sedan i början på September har jag blivit störd av att hunden när den blir lämnad ensam (dagtid) skäller och ylar flera timmar i sträck.Jag hoppades på att detta skulle gå över men det har det inte gjort så jag  har meddelat grannen vid två tillfällen  under de senaste två veckorna via en lapp på dörren och via sms och idag pratade jag med henne via telefon.Jag fick till svar att hon har rätt att lämna hunden ensam i 6 timmar och att jag är den enda grannen som klagat ......jag sa då till henne , att de andra grannarna inte har klagat kan bero på att de arbetar dagtid och då inte hör hennes hund skälla och yla i flera timmar och att jag är medveten om att en hund kan lämnas ensam upp till 6 timmar men att jag tror inte att hon har rätt att ha en hund skällande i lägenheten flera timmar i sträck.
  Jag jobbar natt och behöver sova dagtid så vad ska jag göra om detta fortsätter?
  Sari
 • Hej Sari!

  Detta låter ju inte så roligt om detta är något som fortsätter även fast du varit i kontakt med den boende.

  De du kan göra i detta fall är att du kontaktar din bostadsrättsförening och tar en diskussion om hur ni kan lösa detta på ett bra sätt.

  Bor du i en hyresrätt går det bra att kontakta förvaltaren eller hyresadministratören för respektive hyresbestånd.

  Saknar du kontaktuppgifter till något av ovan går det bra att kontakta oss på telefonnummer 0771860860 eller mejla din fråga till info@riksbyggen.se
  Alexander Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.