När sätter man på värmen?

Det börjar kännas kallt! Är det ett visst datum som gäller avseende när elementen börjar avge värme? Tycker att det börjar kännas kyligt inomhus.
Finns det några regler avseende hur kallt det får var innan värmen kopplas på? Eller är det någon form av överenskommelse som gäller?
Thorsten Bergqvist Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Thorsten!

  Beroende på hur värmesystemet ser ut i din fastighet så kan de skilja sig lite innan man märker av att radiatorerna i lägenheten börjar avge värme.

  Bor du i en fastighet med flera lägenheter så sköts värmen allt som oftast i undercentralen, den känner av när temperaturen når en viss grad och sätter igång värmesystemet och värmer upp radiatorerna. I och med att temperaturen utomhus varierar så mycket vid den här perioden på året så kan de upplevas kallt i lägenheten på grund av att det tar en stund innan värmen når ut till lägenheterna.

  Det går även bra att kontakta din förening om du bor i en bostadsrätt om du har frågor kring värmen eller som du säger att de har satt ett datum när den ska dra igång. Bor du i en hyresrätt går de alltid bra att kontakta förvaltaren.

  Saknar du kontaktuppgifter går det bra att kontakta oss på telefonnummer 0771860860 eller mejla din fråga tillsammans med dina kontakt och adressuppgifter till info@riksbyggen.se så kan vi ta reda på kontaktuppgifterna till respektive ansvarig.


  Alexander Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.