Till senaste kommentaren

När kan jag flytta in i lägenheten jag köpt?

Du kan flytta i så snart ditt medlemskap i föreningen har beviljats, detta kan ta upp till en månad från det att ansökan/avtalet kommit in till Riksbyggen.

Riksbyggen Kundtjänst Kundkommunikatör Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej! Har köpt en bostadsrätt på Hökegatan 18 i Göteborg och undrar om mitt medlemskap har blivit beviljat.
  Agneta Friberg
 • Hej Agneta!

  Absolut, det kan vi kolla åt dig. Vänligen fyll i formuläret längst ner på sidan här eller ring oss på 0771-860 860 så ska vi kolla hur statusen på överlåtelsen ligger till.
  Sanna Kundkommunikatör
 • Hej!
  Vi flyttar från vår sålda bostadsrätt den 1/6 och undrar var jag anmäler ny ägare som betalar hyran från och med då? Man betalar väl i förskott, vilket skulle innebära att den hyra jag betalade 28/4 var den sista för min del, eller hur ?

  Lilian
  Lilian Andersson
 • Hej Lilian!

  Ifall du har tagit hjälp utav en mäklare vid försäljningen kommer han eller hon att sköta överlåtelseprocessen åt dig. När din köpare har blivit godkänd meddelar vi detta till din mäklare och först då kan vi se hur det blir med avgiften. Skulle köparen inte bli godkänd innan tilltänkt tillträdesdatum kommer tillträdet att flyttas fram. Man får inte flytta in i bostadsrätten innan medlemskapet är godkänt.

  Om ni istället har gjort en privat försäljning kommer vi meddela dig som säljare när köparen har blivit godkänd.

  Om du undrar hur statusen för just ditt ärende får jag be dig skicka ett e-postmeddelande till info@riksbyggen.se och ange vad din fråga gäller samt dina person- och kontaktuppgifter för snabbare hantering. Du kan även ringa oss dygnet runt på 0771-860 860.

  Sanna Kundkommunikatör
 • Hej
  Jag har sålt min lägenhet via en mäklare. Vad är det jag bör tänka på? behöver jag skicka någon blankett om mitt utträde?
  Rania
 • Hej Rania!

  Svaret på din fråga finner du i inlägget ovan.

  Det du bör tänka på är se till att meddela oss din nya adress. Det brukar man kunna göra via mäklaren.

  I samband med en överlåtelse så kan det också tillkomma en överlåtelseavgift på 1138 kronor som debiteras antingen säljaren eller köparen, beroende på vad som står i föreningens stadgar. Det är också något som mäklaren brukar informera.
  Johanna Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.