Till senaste kommentaren

Vad behöver jag tänka på vid renovering?

Hej! Planerar renovera mitt kök framöver och har lite funderingar:
- Dels undrar jag om jag kan stänga av vattnet för min lägenhet (mitt kök) utan att behöva stänga av för någon granne.
- När det gäller fläkt, vad finns för restriktioner hos oss?
- Kan det finnas någon reparationsfond att använda och kan den användas till en köksrenovering i så fall?
- Finns något annat jag ska tänka på och veta innan jag sätter igång?
Vänliga hälsningar
/ Matilda
Matilda Målqvist Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Matilda!

  En vattenavstängning kan se olika ut i fastigheter. För att få svar på hur du själv kan gå tillväga så rekommenderar vi att man gör en felanmälan hos oss i god tid innan avstängningen ska ske. Du kan ringa in till vår felanmälan på 0771-860 860 och i samband med att vi skapar en felanmälan, så skriver vi med en förfrågan där fastighetsskötaren kan kontakta dig och informera om hur det kan gå till. Vill du hellre skriva in frågan kan du fylla i formuläret här och beskriva din fråga igen och ange dina person- och kontaktuppgifter samt att du vill bli kontaktad innan gällande tillvägagångssättet.

  För frågor kring fläkt i fastigheten och vilken man ska använda så kan man vända sig till styrelsen i föreningen. Om de inte har informationen så kan du kontakta oss på ovanstående sätt, så vi ser till att du kommer i kontakt med rätt person lokalt på Riksbyggen.

  Om det finns en reperationsfond i din förening och lägenhet, så syns saldot på dina hyresavier på specifikationen. Om du inte får tag på dessa så kan du kontakta oss och vi kan informera om vad som gäller samt hur man får pengarna utbetalda.

  För frågor kring renovering och vad man får göra och inte, så rekommenderar vi alltid att man vänder sig till föreningen eftersom det kan finnas särskilda bestämmelser och regler kring detta, te.x. rivning av bärande väggar.
  Johanna Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.