Till senaste kommentaren

Vad händer efter man har lagt en intresseanmälan på en hyreslägenhet?

Hejsan! Jag har 2 stycken intresseanmälningar som ligger i väntan på att antingen försvinna eller om jag ska få ett erbjudande.
Det jag tycker är skumt är att båda 2 tog tiden slut för 2018-03-19 och det har fortfarande inte hänt något på någon av dem.
Det enda är att kollar jag intresseanmälningar står den ena på "Handläggning pågår" och den andra står som "Erbjudande", finns ingenting i mina erbjudanden. Vad betyder detta?
Det ligger en annan lägenhet jag skulle vilja lägga mitt intresse för, men tiden på dessa blockerar mig för att göra det.

Mvh Robin
Robin Calén Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Robin!

  När det står handläggning pågår under intresseanmälningar betyder det att köansvariga för lägenheten sammanställer vilka som har lagt en intresseanmälan på lägenheten för att kunna skicka ut erbjudande i turordning beroende på köpoäng och köregler.

  När det står erbjudande betyder det att erbjudande har skickats ut om visning för lägenheten till de personer som har flest köpoäng. Därefter har dessa personer 3 dagar på sig att tacka ja till erbjudandet för lägenheten.

  Har du inte fått något mejl när det står erbjudande på intresseanmälningar har du inte tillräckligt med poäng för att gå på första visningen. Skulle personerna som fått erbjudande inte vara intresserade av lägenheten skickas erbjudande ut till nästkommande personer i turordningen.

  Alexander Kundkommunikatör
 • Jag undrar liksom Robin om det går att avanmäla intresset när erbjudandet gått till andra så att man kan anmäla intresse till nyutlagda hyresrätter?
  Martin
 • Hej Martin!

  Man kan själv ta bort en intresseanmälan man gjort på en lägenhet. För att göra det så går man in på köportalen och sedan intresseanmälningar. När sista dagen för intresseanmälan passerat går det inte längre att ta bort sin intresseanmälan.
  Johanna Kundkommunikatör
 • Finns det någon chans att veta hur man ligger till i lägenhetskön? Och hur lång tid brukar handläggningen ta?
  Sophie Stridh
 • Hej Sophie!

  Vi kan inte ge dig ett exakt svar om hur du ligger till i lägenhetskön innan sista svarsdatum då vi behöver få in samtliga ansökningar och därefter göra en sammanställning innan vi kan se vem som ligger först i kön och skicka ut erbjudande i respektive ordning.

  Handläggningstiden för att göra sammanställningen för de som ansökt och därefter skicka ut ett erbjudande till personerna som står först i kö är ca 1-3 vardagar.
  Alexander Kundkommunikatör
 • Jag söker en vanlig hyra lägenhet en rum
  Finns det inte i Österåker Åkersberga eller Solna stad?
  Osk
 • Hej Osk!

  Vi har dessvärre inga hyreslägenheter som vi förvaltar i Österåker, Åkersberga eller Solna stad.

  På vår hemsida www.riksbyggen.se kan man söka våra hyreslägenheter under fliken "Hyresrätter". Om du vill ta reda på vilka orter vi har så kan du kontakta oss på telefon 0771-860 860 dygnet runt.
  Johanna Kundkommunikatör
 • Liksom Robin och Martin undrar jag varför det är så bökigt att ta bort intresseanmälningar. Jag är inne på köportalen/intresseanm. som Sophie pekade på men hittar ingen avanmälan. Har många gånger fått kontakta kundtjänst om att ta bort dom en och en då dom bara ligger och blockerar. Det har hänt att jag varit ljusår ifrån att få erbjudande men att dom fortfarande finns kvar och hägrar ändå. Borde vara enklare när portalen är så smidig i övrigt.
  Love
 • Hej Love!

  Tack för din feedback.
  Vi är medvetna om problemet och håller med dig att det hade varit smidigare om ni själva kunde gjort avanmälan, men i dagsläget fungerar detta inte tyvärr. Vi hoppas på en bättre lösning framöver.

  I de fall där vi sköter om kön kan vi på kundtjänst hjälpa till att ta bort intresseanmälan men i vissa städer sköter lokalkontoren hand om kontraktsskrivningen själva. I de fallen kan vi inte hjälpa till härifrån utan då behöver man avvakta tills kontrakt är skrivet på den lägenheten man har intresseanmält sig på.
  Sanna Kundkommunikatör
 • Hej
  Vad krävs det ungefär i meritpoäng för att vara en kandidat för en lägenhet?
  Åsa
 • Hej Åsa!


  Det går inte att se hur mycket köpoäng som krävs för varje lägenhet. Vi rekommenderar att anmäla intresse till de lägenheter som man är intresserad av.

  Den person som har anmält intresse och som har högst köpoäng kanske inte uppfyller våra krav som hyresgäst, vilket innebär att turordningen för erbjudande kan komma att ändras.

  Skulle personerna som fått erbjudande inte vara intresserade av lägenheten skickas erbjudande ut till nästkommande personer i turordningen.
  Alexander Kundkommunikatör
 • Vad menas med ”erbjudandetiden slut”?
  Johanna
 • Hej Johanna!

  Erbjudandetiden slut betyder att erbjudandetiden för objektet har gått ut.

  För att vi ska kunna undersöka vad det är för erbjudande som du har fått behöver vi lite mer information ifrån dig.

  Vänligen återkom med din fråga tillsammans med fullständiga personuppgifter till info@riksbyggen.se eller kontakta oss på telefonnummer 0771860860 dygnet runt så ska vi se över ärendet.
  Alexander Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.