Till senaste kommentaren

Hur ställer jag mig i kö till parkeringsplats?

På sidan Möjligheternas kö – digitala köer hittar du all information om hur du gör för att ställa dig i kö till en parkeringsplats eller garage.

Riksbyggen Kundtjänst Kundkommunikatör Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Det går ej att hitta "söka nytt" när jag vill ställa mig i kö på parkeringsplats.... kommer bara upp en text där det står det finns inga objekt och det finns inget annat på sidan mer än denna text som kommer upp när jag loggat in för att ställa mig i kö. Har testat flera gånger. Hur gör jag för att ställa mig i kö när er sida inte fungerar?
  Åsa Lindahl
 • Hej Åsa!

  Du kan bara ansöka om parkeringsplats om du är boende i en fastighet eller förening som Riksbyggen förvaltar.

  Följ stegen nedan för att hamna rätt:

  - Logga in på Mitt Riksbyggen via vår hemsida.
  - Logga in/skapa konto med E-legitimation eller med e-post och lösenord.
  - När du är inloggad ställer du dig på fliken "bostad" och där väljer du "lediga objekt".
  - Tryck på den röda knappen till köportalen.
  - Nu är du inne i vår portal som heter köportalen och där ska du se ditt namn uppe i högra hörnet, står det logga in istället, tryck där för att logga in igen. Ditt namn behöver stå i högra hörnet.
  - Nu ska du få upp menyfliken som heter "Söka nytt" och under Sök så hittar du lediga objekt i din förening. Här publiceras det som är ledigt eller blir ledigt.

  Kommer du fortfarande inte rätt, vänligen kontakta oss på 0771-860 860 när du sitter vid datorn så ska vi försöka guida dig den vägen istället.
  Frida Kundkommunikatör
 • Hej,
  Måste parkeringstillståndet vara kopplat till en viss bil/reg.nr?
  Anna-Karin Wassholm
 • Hej Anna-Karin!

  Vilken bra fråga du ställer. Det kan skilja sig mellan olika bostadsrättsföreningar eller hyresbestånd.

  Det förekommer att man har valt att parkeringstillståndet är kopplad till bil/reg-nummer, men de allra flesta är inte kopplade.

  För att ta reda på hur det ser ut där du bor så kan du vända dig till styrelsen, bor du i hyresrätt så vänder man sig till förvaltaren. Det går också bra att ta kontakt med oss så kan vi kolla upp den informationen.

  Vi nås på telefonummer 0771-860 860 dygnet runt.
  Johanna Kundkommunikatör
 • Jag får tillträde till min bostadsrätt 2 sept. Kan jag redan nu ställa mig i kö för parkering?

  När jag loggat in på köportalen och angett att jag ska söka på parkering väljer jag sedan Helsingborg. Då står det att det inte finns några parkeringar alls. Är alla upptagna då? Eller gör jag något fel?
  Hugo Jacobsson
 • Hej Hugo!

  För att ställa upp dig i kö för parkering gör du de via vår digitala köportal men först behöver du skapa ett konto på Mitt Riksbyggen samt att tillträdet på lägenheten har varit. Processen för att skapa konto och ställa upp sig i kö kan du se nedan.


  Om du skapar ett konto med E-post ser det ut som följande:
  För att kunna verifiera dig på Mitt Riksbyggen behöver du ha fått din första hyresavi då du med hjälp av OCR-numret på den avin verifierar dig gentemot din bostadsrättsförening för att sedan kunna ställa upp dig i rätt parkeringskö.

  Om du skapar ett konto med mobilt Bank-ID ser de ut som följande:
  När du registrerar dig med mobilt bank-id får vi alla uppgifter direkt och du blir kopplad mot din bostadsrättsförening direkt utan att behöva verifiera dig och kan därefter ställa upp dig i kö mot din bostadsrättsförenings parkeringsplatser.

  Så för att svara på din fråga om du kan ställa upp dig kö redan nu, om du inte har haft tillträde och fått din första hyresavi kan du inte ännu ställa upp dig i kö.


  Alexander Kundkommunikatör
 • Hur ska jag göra för att ställa mig i kö fr ytterligare en parkeringsplats då vi behöver det pga röre
  det enda jag får är erbjudande om att byta och det r jag inte intresserad av. Det måste väl endå vara möjligt med två
  Annars är tilgängligheten värdelös
  Jouni
 • Hej Jouni!

  Det kan vara så att föreningen inte tillåter mer än 1 plats per lägenhet. Det skiljer sig från förening till förening. Kontakta din styrelse om vad som gäller specifikt för dig där du bor.

  Saknar du kontaktuppgifter till din förening går det bra att kontakta oss på telefonnummer 0771860860 eller mejla din fråga tillsammans med fullständiga person, kontakt och adressuppgifter till info@riksbyggen.se så ska vi hjälpa dig.
  Alexander Kundkommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.