Till senaste kommentaren

Hur ställer jag mig i kö till parkeringsplats eller garage?

Nu har vi infört digitala köer. Det innebär inte bara snabbare och enklare köhantering utan framförallt förkortade hanteringstider.

En förutsättning för att du ska kunna ställa dig i kö är att din förening har Riksbyggen som förvaltare och har anslutit sig till tjänsten. Du måste också ha tillgång till en dator med internetuppkoppling och en e-postadress.

För boende: Så fungerar det
Du kan ställa dig i kö oavsett tid på dygnet. Om du klickat för att du vill ha e-postaviseringar får du ett e-postmeddelande så snart det finns ett ledigt objekt i din kö. Du har sju dagar på dig att anmäla intresse. Av de som anmält intresse går erbjudandet till den som har längst kötid. Om den som har längst kötid tackar nej går erbjudandet till nästa person i turordningen och så vidare. Du behåller din plats så länge du inte tackat ja till ett erbjudande.

Som inloggad i tjänsten kan du göra följande:

 • se lediga parkeringsplatser, lokaler och förråd och anmäla intresse
 • se din aktuella kötid och få information om köregler
 • få mer information om objektet och se bilder eller kartor
 • se dina avtal.

Så funkar det- digitala köer (film)

Så ställer du dig i kö - digitala köer (steg för steg beskrivning i text och bild)

Se vanliga frågor och svar


För föreningar: Så skaffar föreningen tjänsten
Tjänsten finns tillgänglig för alla kunder som köper förvaltning av Riksbyggen. Om din förening redan är kund så kontaktar du bara din kundansvarige på Riksbyggen så får du veta mer.

Om du inte är kund hos Riksbyggen, kontakta Kundservice på 0771-860 860 för mer information.


Fördelar för föreningen:

 • Kortare hanteringstider minskar risken för hyresbortfall.
 • Föreningen slipper merarbete för manuell hantering av köer.
 • Svåruthyrda objekt blir mer synliga och kan öka möjligheten att få dem uthyrda.

Riksbyggen Kundtjänst Kundkommunikatör Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • hur söker jag parkeringplats
  esko uusimäki
 • Hej Esko!

  För att jag ska kunna hjälpa dig att söka en parkeringsplats behöver jag ta reda på vem som sköter kön i din förening.
  Vänligen återkom med dina person- och kontaktuppgifter i formuläret på hemsidan, tänk på att beskriv din fråga igen så du kan få snabbare hjälp.

  Sanna Kundkommunikatör
 • Hej,
  Jag ställde mig i kö för parkeringsplats eller garage, på Sveavägen i Sundsvall, den 8 januari 2018.

  Trots att det de facto finns platser lediga så har jag inte fått något erbjudande om plats - är det något fel på kösystemet, eller är inte min förening kopplade till det? Jag har iaf blivit hänvisad hit från en i styrelsen.
  M. Sandgren
 • Hej!

  Vi kan ju kolla upp om din förening sköter om kön själva eller om det är vi Riksbyggen som sköter om den och även kolla så att du står uppsatt i rätt kö. Vänligen fyll i formuläret på hemsidan här eller ring oss på 0771-860 860 dygnet runt så ska vi hjälpa dig.
  Sanna Kundkommunikatör
 • Hej, min förening har många svåruthyrda objekt. Jag får t.ex. mail om ett garage stup i kvarten. Kan jag tacka ja till garaget med ändå ha min elplats kvar också? (Har 2st bilar) Utöver min elplats så finns det ca.8st som ej är uthyrda, så efterfrågan är ej så stark. Mvh Daniel
  Daniel Sandberg
 • Hej Daniel!

  Vi behöver kolla upp vad din förening har för köregler för att kunna svara på ifall du får ha två platser eller inte.

  Vänligen ring till oss på 0771-860 860 dygnet runt eller fyll i formuläret här och beskriv din fråga igen samt dina person- och kontaktuppgifter så ska vi hjälpa dig att kolla upp hur det ser ut i just din förening.
  Sanna Kundkommunikatör
 • Hejsan jag är intresserad av en garage i Angered i rappedalsvägen eftersom vi har väntat nästan ett år och inte fåt nån plats
  Iliriana
 • Hej Iliriana!

  Om det är Riksbyggen som sköter kön åt din bostadsrättsförening så kan vi kolla upp så du står i kö samt i rätt kö. 

  Vänligen ring till oss på 0771-860 860 dygnet runt eller fyll i formuläret här och beskriv din fråga igen samt dina person- och kontaktuppgifter så ska vi hjälpa dig att kolla upp hur det ser ut i just din förening.
  Sanna Kundkommunikatör
 • Hej, jag kan inte ställa sig i kö på garage i Tidaholm. Man kan välj båra Malmö och Lund eller Stockholm men inte Tidaholm i dena formen på webbplatsen.

  Oleg
 • Hej Oleg!

  För att vi ska kunna hjälpa dig att ställa upp dig i rätt kö beroende på om du använder Hyresrätterportalen eller Mitt Riksbyggen behöver vi lite mer uppgifter från dig.

  Vänligen återkom med din fråga tillsammans med fullständiga person- och kontaktuppgifter till info@riksbyggen.se eller kontakta oss på telefonnummer 0771860860 så ska vi hjälpa dig med att ställa upp dig i kö.
  Alexander Kundkommunikatör
 • Hej.
  Kan jag se vilken plats i parkeringskön jag har i vår förening?

  //Mattias
  Mattias Stein
 • Hej Mattias!

  Vi har ingen möjlighet att se vilken plats du har innan ett objekt har blivit publicerat och att du lagt en intresseanmälan. Först då kan vi se hur du ligger till i kön rent poängmässigt gentemot de andra som har lagt en intresseanmälan på objektet.

  Anledningen till att vi inte ge dig ett svar angående din köplats innan ett objekt är publicerat är att det inte alltid är de personerna med mest poäng som är intresserade av samma objekt som dig.
  Alexander Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.