Till senaste kommentaren

Hur säger jag upp min bilplats/förråd?

Hur går jag tillväga för att säga upp en bilplats
Birgit Ryden Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Birgit!

  En uppsägning sker alltid skriftligt till Riksbyggen eller din bostadsrättsförening.

  För att veta vem som sköter om uthyrningen för just din förening kan du själv ta kontakt med din styrelse men du är välkommen att kontakta oss om du önskar hjälp.
  Kontaktuppgifter till din styrelse hittar du oftast i ditt trapphus eller i en bopärm. Riksbyggen når du på 0771-860 860 eller via info@riksbyggen.se

  Om det är Riksbyggen som sköter om uppsägningen åt din förening behöver du skicka in en skriftlig uppsägning via ett e-post eller post. I uppsägningen anger du ditt för- och efternamn, vilket kontraktsnummer du vill säga upp, ditt personnummer och från och med vilket datum du vill säga upp kontraktet.

  Detta skickas till: boa@riksbyggen.se eller via post:

  Riksbyggen Servicecenter
  BOX 540
  721 09 VÄSTERÅS

  När du vet vem som sköter om uthyrningen är det fördelat i tre olika scenarion:

  - Ska du flytta från bostadsrättsföreningen sägs bilplats/förråd upp per automatik. OBS! Gäller endast de platser som tillhör föreningen du bor i.

  -  Ska du inte flytta från bostadsrättsföreningen och det är Riksbyggen som sköter om uthyrningen åt din bostadsrättsförening behövs en skriftlig uppsägning skickas in via e-post eller post.

  - Ska du inte flytta från bostadsrättsföreningen och bostadsrättsföreningen själva sköter om uthyrningen behöver du kontakta köansvarig i din styrelse.

  Bra övrig information kring uppsägning är:

  Vart lämnar jag tillbaka nycklar/taggar/garagedosor? Kan vi hjälpa dig att ta fram vem du ska vända dig till.

  Hur lång uppsägningstid har jag på mitt kontrakt? Informationen framgår på ditt kontrakt. Om du saknar ditt kontrakt kommer uppsägningstiden framgå på blanketten: bekräftelse om uppsägning som skickas till dig efter att vi har mottagit uppsägningen.

  Hur blir det med hyran när det är Riksbyggen som sköter om uthyrningen åt föreningen? Uppsägningen sker inte i mitten utav en månad utan det sker alltid i ett månadsskifte. Exempel: kontraktet sägs upp 15 mars och det är 3 månaders uppsägningstid, uppsägningsperioden blir hela mars plus 3 månaders uppsägningstid. Man betalar hyra fram till och med juni månad.

  Hur blir det med hyran vid uppsägningen när bostadsrättsföreningen sköter kön? 
  Om föreningen själva sköter om uthyrningen så kan dem besluta från och med vilket datum som din uppsägning sker.
  Sanna Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.