Till senaste kommentaren

Hur och när väljs nya styrelsemedlemmar?

När nya medlemmar ska väljas till styrelsen, hur går det till och när väljs dom?
brittmari jonsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Brittmari!

  Nya medlemmar brukar i regel alltid väljas in vid en årsstämma som sker en gång per år. Skulle någon flytta och det saknas suppleanter som kan träda in kan det finnas undantag.

  Om styrelsen har en valberedning pratar medlemmen som önskar vara med i styrelsen med dessa och visar sitt intresse och dom för sedan medlemmens talan på årsstämman. Skulle styrelsen sakna valberedning, behöver man ta kontakt med någon i styrelsen för att visa sitt intresse.

  På årsstämman är det sedan medlemmarna som är närvarande som beslutar via röstning om de tycket att valberedningens/styrelsens val av medlem ska godkännas eller avslås.


  Jacob Kundkommunikatör
 • Nu fick jag det bekräftat att det ska ske på årsmötet. Här har det blivit så att styrelsen väljer själv vilka som ska vara med.

  brittmari jonsson
 • Jag undrar om ordförande eller vice ordförande ska närvara på årsmöte. Det blir ju lite konstigt när inte dom inte är med eftersom man vill ställa frågor. Jag vet inte hur det är i andra föreningar.
  MVH Brittmari
  brittmari jonsson
 • Hej Brittmari!

  De som är i styrelsen brukar närvara samtliga på årsstämmorna så länge som dom inte får förhinder. Du får kolla med din ordförande och vice ordförande ifall dom ska närvara på årsstämman eller inte.
  Sanna Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.