Till senaste kommentaren

Hur länge får man hyra ut i andra hand?

Det är bostadsrättsföreningens styrelse som beslutar om tillstånd för andrahandsuthyrning. Andrahandsuthyrningar brukar inte beviljas med mer än sex månader åt gången alternativt ett år. Hyrestiden kan förlängas om bostadsrättshavaren kan uppvisa skäl, samt att föreningen inte har befogad anledning att neka förlängning. Ju längre en lägenhet varit uthyrd desto svagare anses skälen till fortsatt uthyrning vara.

Riksbyggen Kundtjänst Kundkommunikatör Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej! Om jag skulle vilja förlänga en andra hands uthyrning, hur går man till väga då? Ansöker man på samma sätt som första gången då?
  Jimmy
 • Hej Jimmy!

  Det stämmer du gör en ansökan på samma sätt du gjorde första gången beroende på om du bor i en hyresrätt eller bostadsrätt. Vanligtvis sker en andrahandsuthyrning i 1 år i taget och därefter får man ansöka om en ny period för uthyrning.
  Alexander Kundkommunikatör
 • Hej där.  Om jag hyr ett hus av ditt företag, ett år senare, om den äkta ägaren säger att han inte vill stanna kvar i det huset och han är en referens, skulle du ge oss det här huset första hand?
  Cigdem Sezer
 • Hej Cigdem!

  För att vi ska kunna undersöka hur det ser ut med uthyrningen för det specifika boendet behöver vi lite mer information ifrån dig.

  Vänligen kontakta oss på telefonnummer 0771860860 eller mejla din fråga tillsammans med dina personuppgifter till info@riksbyggen.se så ska vi undersöka vem som är hyresadministratör i det området.
  Alexander Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.