Till senaste kommentaren

Hur gör jag för att ta ut min reparationsfond och hur lång tid tar det innan jag får pengarna?

Du ska fylla i blanketten Uttag ur reparationsfond och skicka till Riksbyggen (adressen står på blanketten). Du kan även kontakta oss så skickar vi en blankett till dig.

För att få pengarna så fort som möjligt är det viktigt att du undersöker vilka regler som gäller för din bostadsrättsförening innan du skickar in blanketten. Var även noga med att kontrollera att du skrivit rätt kontonummer som du vill att vi ska sätta in pengarna på.

Förutsatt att blanketten är rätt ifylld och underskriven tar det vanligtvis fem till tio arbetsdagar från det att Ekonomicenter i Västerås har mottagit din blankett.

Din reparationsfonds aktuella saldo finns angivet på senaste avgiftsavin.

Riksbyggen Kundtjänst Kundkommunikatör Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Länken till blanketten om uttag ur reparationsfonden fungerar tyvärr inte. Skicka den gärna på mejl då jag inte kan logga in.
  Lars Garstam
 • Hej Lars!

  Vilken tur att du uppmärksammade att länken inte fungerade. Nu är den uppdaterad och ska fungera på nytt, testa gärna att trycka på den igen så ska blanketten dyka upp.
  Johanna Kundkommunikatör
 • Det står inte på min avi vad som finns i fonden
  Stefan Andreasson
 • Hej Stefan!

  För att vi ska kunna hjälp dig i din fråga kring hur mycket som finns in just din reparationsfond behöver vi lite mer uppgifter från dig.

  Vänligen återkom med din fråga tillsammans med ditt personnummer till info@riksbyggen.se eller via telefonnummer 0771860860.
  Alexander Kundkommunikatör
 • Hej,
  noterade meningen ovan "För att få pengarna så fort som möjligt är det viktigt att du undersöker vilka regler som gäller för din bostadsrättsförening innan du skickar in blanketten."
  Hur tar jag reda på det?

  Tack för hjälpen.
  Frida
 • Hej Frida!

  Antingen kollar du i föreningens stadgar om det framgår där, alternativt tar kontakt med ordförande eller dylikt i er bostadsrättsförenings styrelse som kan vara behjälplig med vilka krav de har på vad pengarna får användas till.

  Önskar du kontaktuppgifter till din styrelse, kontakta oss på 0771 - 860 860 (dygnet runt) eller skriv ditt ärende på denna länk, glöm inte bifoga dina person- och kontaktuppgifter.
  Jacob Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.