Till senaste kommentaren

Godkännande av andrahandsuthyrning

Hej! Har en fråga, hur lång tid brukar det ungefär ta från att man skickat in en ansökan om andrahandsuthyrningen till att den blir godkänd?

Kommentarer

 • Hej Maria!

  Det är ingen generell tid utan jag rekommenderar dig att ta kontakt med din styrelse ifall du bor i en bostadsrätt eller din förvaltare om du bor i en hyresrätt för mer information.

  Önskar du kontaktuppgifter ber jag dig mejla din fråga till info@riksbyggen.se eller ringa oss på 0771-860 860.
  Sanna Kundkommunikatör
 • Hej! Från det att man skickar blanketten till er i västerås till att den skickas till sin styrelse, hur lång är hanteringstiden?

  mathilda
 • Hej Mathilda!

  Det går dessvärre inte att ge någon generell handläggningstid eftersom det beror på hur styrelsen arbetar och hur snabbt de tar sina beslut. Ibland tar de upp ansökningar på möten och i andra fall kan föreningar ta beslut omgående.

  För att få reda på hur det går för just din förening så kan du vända dig till någon av styrelsemedlemmarna, exempelvis er ordförande.

  När vi har tagit emot styrelsens beslut så tar det ca 5 arbetsdagar innan vi skickar hem beslutet till bostadsrättsinnehavaren.
  Johanna Kundkommunikatör
 • Hej, tack för svar men det var inte min fråga!

  Jag har fått information att man måste posta en blankett till er i Västerås först, och att ni sedan skickar denna vidare till styrelsen. Jag förstår att handläggningen för godkännande beror på styrelsen. Min fråga är alltså: Från det att jag lägger blanketten på posten till er, hur lång tid tar det innan ni skickar blanketten till styrelsen så att de kan behandla min ansökan?
  Mathilda
 • Hej igen!

  Man kan skicka blanketten direkt till oss och därefter så skickar vi den till styrelsen som tar ett beslut och skickar tillbaka ansökan till oss. Men för en snabbare process så är det enklast att man skickar blanketten direkt till föreningen som i sin tur skickar det till oss och sedan postar vi beslutet till innehavaren.

  Om man skickar den till oss så kan man räkna med en postgång på några dagar och därefter så har vi en handläggningstid på ca 5-7 dagar innan vi hanterar ansökan. Räkna därför med en handläggningstid på cirka 8-10 dagar.
  Johanna Kundkommunikatör
 • Hej !Vad har ni för handläggningstid nu på sommaren gällande att få sitt andrahandskontrakt för bostadsrätt beviljat?
  Kan man se ärendets gång någonstans?
  Frida
 • Hej Frida!

  Angående själva beviljandet av andrahandsuthyrning så är det styrelsen i din förening som tar beslut om godkännande eller nekande. Hur lång tid de tar på sig med beslut är en fråga som måste ställas direkt till dem. Ansökningsblanketten i sig skall du ta direkt till föreningen. Styrelsen skickar sedan in sitt beslut till oss på Riksbyggen som kommer meddela dig inom 5 arbetsdagar.
  Jacob Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.