Till senaste kommentaren

Hur fungerar Riksbyggens kösystem för hyreslägenheter?

Jag och min sambo väntar barn och bor nu väldigt litet. Kan man få lägenhet genom er utan kösystem eller hur fungerar det?

Kommentarer

 • Hej Sara!

  Riksbyggen har hyreslägenheter på flera orter i Sverige och för att veta vart du ska vända dig behöver vi veta vilken stad du söker lägenhet i. Uthyrningsprocessen skiljer sig åt om uthyrningen sköts via köportalen eller via lokalkontoret.

  För att kunna ge dig rätt information om vem som sköter om uthyrningen i just den staden du söker lägenhet i, ber jag dig kontakta oss via info@riksbyggen.se eller via telefonnummer 0771-860 860 dygnet runt.

  Så här går uthyrningsprocessen till via köportal:
  För att ställa dig i kö till våra hyreslägenheter inne på köportalen behöver du skapa ett konto och det gör du här. Efter du har ställt dig i kö och valt att prenumerera på lediga bostäder kommer du att få ett e-postmeddelande varje gång en bostad blir ledig som uppfyller dina önskemål.

  När du har tagit emot ett e-postmeddelande om ledig bostad som du finner intressant, logga in i köportalen för att registrera din intresseanmälan. Du hittar lediga bostäder under fliken, söka nytt och sök. Välj bostad och scrolla igenom listan eller använd sökfunktionen och skriv vilken ort det gäller. Om bostaden inte är intressant kan du bortse från e-postmeddelandet.

  Efter att du har lämnat intresseanmälan och anmälningstiden har gått ut, väljer man ut några stycken som får gå på visning och få chansen att få hyra lägenheten. I detta skede så skickas ett nytt e-postmeddelande ut med denna förfrågan. Vill man gå på visning och samtidigt få chansen att hyra lägenheten tackar du ja, vill man avvakta trycker man nej till erbjudandet.
  Frida Kundkommunikatör
 • Hur många är det som får gå på visning?
  Celine Amnell
 • Hej Celine!

  Generellt sett skickas erbjudande om visning ut till fem personer men det kan variera beroende på vem som ansvarig för de specifika hyresrätterna.
  Jacob Kundkommunikatör
 • Om man tackar ja på ett erbjudande, och sen har skickat in alla intyg som behövs, är det bindande? Eller har man möjlighet att ångra sig efteråt men innan kontraktsskrivning?
  Ellie
 • Hej Ellie!

  Man har möjlighet att ångra sig fram tills att kontraktskrivning sker. Det är alltså inget bindande innan även fast man skickat in efterfrågade handlingar.
  Alexander Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.