Till senaste kommentaren

Vad kan man köpa för tjänster som bostadsrättshavare?

Hej!
Jag bor på brf Arkaden i Kalmar. Det är första gången jag bor i bostadsrätt, därför är jag osäker på vad man kan få hjälp med genom Riksbyggen. Har redan fått hjälp med lite småsaker, ibland har det kostat och ibland varit kostnadsfritt.

Nu har jag felanmält min toalett som läcker, men om man går ett steg vidare och vill byta ut toalettstolen, är det då en tjänst man kan köpa genom Riksbyggen eller fixar man det helt på egen hand?
Gunnel Johansson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Gunnel!

  Vad som kostar och inte beror på vad styrelsen i bostadsrättsföreningen tagit fram i stadgarna. Därav kan man som bostadsrättshavare få bekosta vissa fel själv eller att föreningen står för det, om det går under föreningens ansvar.

  Du kan alltid skicka en förfrågan i formuläret felanmälan här. Vi skapar sedan en anmälan till ansvarig personal lokalt som i sin tur kan ta fram ett kostnadsförslag och meddela om de kan utföra arbetet. I vissa fall anlitar vi en underentreprenör för jobbet efter överenskommelse med boende.

  Om du exempelvis vill ha hjälp att byta ut toalettstolen och monteringen så får man bekosta inköp av toalettstolen samt tiden för arbetet.

  Detta är under förutsättning att bostadsrättsföreningen köper teknisk förvaltning/felanmälan av Riksbyggen.
  Johanna Kundkommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.