Byte av trasiga glödlampor

Hej,

I min fastighet byts inte trasiga glödlampor. Behöver vi felanmäla detta, eller ska fastighetsskötaren kontrollera och byta lampor med jämna mellanrum ändå? Lamporna i källaren har varit trasiga i flera veckor, kanske tom månader.
Beatrice Axaeus Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Beatrice!

  Det kan vara bra att ni felanmäler trasig belysning och andra saker som ni upptäcker i fastighetens allmänna utrymmen. Fastighetsskötarna har inte alltid möjlighet att se över detta då de ofta är ute på arbeten under dagarna.

  Om fastigheten som du bor i förvaltas av Riksbyggen så kan ni fylla i formuläret här. Man kan också mejla sitt ärende till fastighetsservice@riksbyggen.se med fullständiga adressuppgifter och en beskrivning av ärendet.

  Skulle något akut hända, till exempel en vattenläcka, så har vi öppet på telefon 0771-860 860 dygnet runt.
  Johanna Kundkommunikatör
 • Det kan vi ju såklart göra, så länge det inte kostar föreningen extra pengar för varje felanmälan? Annars tycker man ju att någon liten runda i fastigheten borde ha hunnits med under dessa veckor.
  Beatrice Axaeus
 • Hej igen Beatrice!

  Vi kan dessvärre inte svara på kostnadsfrågor eftersom vi inte vet hur avtalet ser ut mellan oss och föreningen. För att få svar på detta så kan du vända dig till styrelsen i din förening som kan informera om hur de önskar att boende går tillväga för att felanmäla i allmänna utrymmen.
  Johanna Kundkommunikatör
 • Hejsan! Jag hyr min lägenhet av bostadsrättsföreningen. Lysröret i bänkbelysningen har gått sönder. Köper jag ett nytt själv, eller byter fastighetsskötaren det?
  Maria
 • Hej Maria!

  Vi har inga prisuppgifter här utan i så fall får jag be dig ringa in till vår felanmälan på 0771-860 860 och lägga en felanmälan och i samband med att vi lägger en felanmälan kan vi notera att du vill att fastighetsskötaren ska ringa upp dig och informera om det tillkommer en kostnad för dig eller inte.

  Vill du hellre skriva in frågan kan du fylla i formuläret här och beskriva din fråga igen och ange dina person- och kontaktuppgifter samt att du vill bli kontaktad innan gällande prisuppgift.
  Frida Kundkommunikatör
 • Min syster Inger Söderberg bor Norra Floragatan Västerås.Lampan i hennes klädkammare behöver bytas .Var köper man dessa lampor som har annan fattning?
  Kerstin Fernqvist
 • Hej Kerstin!

  För att kolla upp vad det är för typ av lampa som behöver bytas så kan man vända sig till styrelsen i föreningen som eventuellt kan besvara frågan.

  Om de inte vet så kan ni kontakta oss så att vi hjälper er att komma i kontakt med rätt person. Mejla en beskrivning av ärendet till: fastighetsservice@riksbyggen.se eller ring oss på telefon 0771-860 860.
  Johanna Kundkommunikatör
 • Hej
  Vem betalar byte av låset i ytter dörr själva kolven byte. 


  Astrid Nilsson
 • Hej Astrid!

  Byte av dörrlås till lägenhetsdörren betalas generellt av ägaren av lägenheten. Vid frågor eller funderingar kan du se över vad som står i bostadsrättsföreningens stadgar eller kontakta din styrelse för att få information om vem som är betalningsansvarig.
  Alexander Kundkommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.